Proizvodi

Štampani beton

Štampani beton je beton čija je površina ukrašena sa dezenom, teksturom ili reljefom kako bi podsjećala na opeku, ploče, kamen, pločice, drvo i razne druge obrasce i teksture. Štampani beton se obično koristi na terasama, trotoarima, prilaznim putevima, dvorištima, oko bazena, na zidovima ili kao podovi u enterijeru. Štampani beton se može upotrebljavati kako na podovima tako i na zidovima u raznim teksturama.

Štampani beton na podu se izrađuje tako što se u svjež beton dodaje izabrana boja po želji, a zatim posipa po njemu da bi došlo do njenog sjedinjenja. Nakon toga se nanosi puder, koji služi da se kalup ne zalijepi za boju i učini teksturu finijom. Kada se cio postupak završi, osušeni beton se pere i lakira.

Štampani zid je vertikalna betonska obloga za zidove, koja je trajna i otpornija od običnog kamena (manja upojnost vlage). Štampani zid je dugotrajan, otporan na sve vremenske prilike, UV zračenja, prašinu i vodu. Zahvaljujući velikom izboru tekstura i boja, štampani zidovi  mogu se uklopiti u sve arhitektonske cjeline.

Dostupno je više vrsta kalupa

canvas

deck

evia

olimp

Behaton ploče

Behaton ploče se koriste za popločavanje površina u eksterijeru. Kreativni potencijal ovih proizvoda pruža neograničene mogućnosti u spajanju arhitektonskih objekata sa okolinom.

Široka paleta završnih obrada i različiti oblici behaton ploča, čine ih idealnim za uređenje različitih kategorija prostora: parkova, trgova, dječijih igrališta, rezidencijalnih objekata, prostora stambenih blokova, parking prostora, dvorišta dječijih ustanova i školskih kompleksa, pješačkih ulica, bulevara, kao i prostora industrijskih kompleksa.

Uvoznici smo behatona i ivičnjaka A3 Široki Brijeg

Izrada ivičnjaka

Ivičnjaci za sve tipove površina

Ivičnjak je jako bitan pri formiranju površine kod sistema fleksibilnih podova. Ivičnjaci se koriste za oivičavanje popločanih, betoniranih i asfaltiranih površina, kao i za odvajanje površina različitih namena i materijala.

Pored estetske strane on mora da zadovolji i konstruktivne paramatre koje nameću tip i karakter samih površina. Svojom bojom, obradom završnog sloja i pozicijom u odnosu na površinu behaton ploča u velikoj mjeri mogu uticati na dizajn površina.